EyeDocShoppe.com :: Information

Information

1.Do we ship international packages?


Answer: Yes, we do. We use U.S. Postal Service International Priority. Rates depend upon expedited request priority from $39.95 USPS Priority International Express from $49.95. Please click here for the rates.


2.How long does priority mail take?


Answer: It takes 3-5 days for U.S Postal Service priority mail.It takes 1-2 days U.S. Postal Service Express mail. It takes 1-4 days on UPS ground. It takes 1-2 days on UPS 2nd Day Air.Overnite shipping is available. Please call for price quotes.

3.How long does priority mail international take to be delivered?


Answer: Typically the package will be shipped out to the next country within three to five days express mail and seven to ten days priority mail. However, we make no claims of delivery times due to international customs officials. Therefore, please allow up to 30 days for receipt of your merchandise.


 

4.What is an RMA number?


Answer: An RMA number is a return authorization number from our office to credit your account properly. It is your only tool to verify that we have received your package.


5.How long do I have before I can return my product?


Answer: We know that it is difficult for sunglasses to fit peoples face right out of the box. Therefore, we offer a 14 day exchange policy with no restocking fees. However, if you are to return the product for your money back we do request $12.95 fees to pay for origination shipping from our office to your home.

Special Designer lines (Blinde,Tag Heuer, and Tom Ford, Miraflex, Berkshire Chase, and Contact Lenses are Final Sale). They may only be exchanged for the same item within 10 days of receipt.

 

6.What address do I return my packages to?


Answer:  The address to return all packages is EyeDocShoppe.com: 2373 Teller Rd. #101 Newbury Park, CA 91320 . However, the package must have an RMA number on the outside of the box and on the original invoice or it will not be received. Please call our office at: 1-855-252-1100 M-F 9am-5pm PST to recieve your RMA number. 


7.Where can I track my package?


Answer: Domestic tracking is done on the USPS website at www.usps.com. International tracking is done through the U.S. Postal service website at www.usps.com . We will e-mail you a tracking number when your order is completed and ready to be shipped. Sometime it takes courier services 12 hours to receive that information so your patience is appreciated.


8.Do you guys have a retail store so that I can come by to see the package?


Answer: We do not have a retail store.


9.Can't I just come pick up my package?
 
Answer: Unfortunately, no. We do not have a pick up counter for packages, but we do offer FREE U.S.A. Priority Mail shipping.


10.Do you charge sales tax?

 

Answer: Yes, we do in California.

 

11.What does gradient mean?


Answer: Gradient means there is a darker color on the top of the lens slower decreasing to clear from the bottom of the lens.

 

12. I saw the same frames but they cost much more at the local optical shop, are these AUTHENTIC?

Answer: Our frames are factory fresh from major US manufacturers or distributors of frames. They are not knock-offs. 100% authentic...GUARANTEED! They include the manufacturer's warranty for 1 year...Temple to Temple!

13. What do the numbers on the frames mean?

Answer: Frames are identified by manufacturer/designer, model number or name, size, and color information. Size information contains the horizontal measurement of each lens in millimeters (i.e. 50) and the distance between the lenses (bridge size) i.e. 20. Frame size may also contain the temple length in millimeters such as 140. Therefore, a frame size would be written 50/20 or 50-20 or 50/20-140. Color may be noted as a description such as antique gold, other manufacturers use a color number. Manufacturer, model or name, color, and temple length information are by custom found on the temple of the frame. Eye and bridge size are found on the bridge of the frame.

14. What is the best color for sunglass lenses?

Answer: Sunglass lens colors are really a personal preference. As you noticed, some change your perceptions of color, brightness and contrast, and some don't.The most important feature to look for in a sunglass lens is how much UV radiation it absorbs you want 100% for maximum protection. It is also important to get lenses that are ground rather than punched, to minimize distortion. A color we call neutral density gray will darken the world but not change your color perceptions. The tint many customers prefer in their sunglasses is called G-15, which is a combination of gray and green. It is the original tint that Bausch & Lomb used in their Ray-Ban sunglasses.

15. Are there any recommendations for polarized sun lenses?

Answer: Polarized lenses are great for those who spend time on water, drive a lot, etc. The polarization actually cuts out the light coming from the horizontal meridian while allowing in the light coming in from the vertical meridian. In other words, it blocks the light that reflects in from water or the highway, reducing glare. Please check our polarized lens section for all sunglasses that offer polarized lenses.

16. How long before I get my prescription eyeglasses?

Answer: Prescription eyeglasses generally take 7-10 days to manufacture and insert the lens depending upon the prescription and the coatings on the lenses (mirror, anti-reflective, etc.). Generally speaking, we should get your prescription eyeglasses returned to your door with in 10-14 days from your purchase. Please check out our lens menu for any questions. Some brands require additional edging tools and we might charge a slight edging fee. We will call you if this is the case.

 

17:. How can I speak to a live person?

Phone : 855-252-1100 Fax: 818-478-2892


lenses shop